Винарна и дегустационна зала

null

Бургозоне е една от малкото български винарни, разположенa сред собствените си лозя. Капацитетът на избата е около 500 000 бутилки годишно. Избата се намира на величествената река Дунав, в близост до гр.Плевен, Враца и пещера Магура. За повече информация вижте раздел „Регион“ .

Винарната разполага с дегустационни помещения, които съберат до 50 души. Сред лозята е разположена красива лятна хижа, която предлага удивителна гледка към река Дунав. Енотеката е отворена за групови посещения през зимата по предварителна заявка. За резервации се обърнете към раздел „Винени Пакети“ на този уеб сайт.

Повече за региона

Винени Пакети

null

Винарска изба Бургозоне има удоволствието да ви покани на незабравима дегустация, която е наслада за сетивата и дава възможност да се потопите във винения свят. Това изживяване е подходящо както за любители, които правят първите си стъпки във винарството, така и за професионалисти, с изградена винена култура и опит. Предлагаме ви да се отдадете на различно изживяване, съчетаващо прекрасна природа, история, култура, гастрономия и емоция. Виненият тур дава възможност да проследите вековната история и традиции във винопроизводството, като минете по стъпките на нашите лозари и проследите пътя на гроздето от лозята, през целия производствен процес, превръщайки го във великолепно вино.

 • null

  Пакет Oткривател

  Винен пакет „Откривател“ Ви позволява да опитате три вина, които добре отразяват нашия тероар и стил.

Пакет Откривател

null

За група от:  4 до 8 човека
Продължителност: 1 час.
Цена: 10лв./човек. – Минимум 4 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа (разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация от специалист).

– Дегустация на 3 вина (2 от серията Селекшън и 1 Премиум), съчетани с вкусни хапки (сирене, ядки, домашен хляб) и минерална вода.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Пакет Винолюбител

null

За група от:  4  до 8 човека
Продължителност: 1 час
Цена: 16лв./човек. Минимум 4 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа (разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация от специалист).

– Дегустация на 4 вина (3 от серията Премиум и 1 Селекшън), съчетани с вкусни хапки (сирене, кашкавал, филе Елена, ядки, домашна питка) и минерална вода.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

 • Винен пакет любител

  Пакет Винолюбител

  Пакет „ Винолюбител“ съдържа повече технически детайли, позволява да се запознаете с нашата философия и да опитате четири от нашите многократно награждавани вина, които най-добре отразяват спецификата на нашите вина.

 • Пакет Виноценител

  Пакет Виноценител

  Винен пакет „Виноценител“ дава детайли за лозята и винификацията и позволява да научите интересни подробности от нашата работа, както и да опитате петте най-престижни вина, които най-добре отразяват нашия тероар и стил.

Пакет Виноценител

null

За група от: 4 до 8 човека
Продължителност: 1час.
Цена: 25лв./човек. Минимум 4 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и отлежаване на виното, с кратка презентация от технолог.

– Дегустация на 5 иконични вина (3 от серията Колекшън и 2 Премиум), съчетани с вкусни хапки (сирене, кашкавал, филе Елена, ядки, домашна питка) и минерална вода.

– Възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Винарната е отворена за посещения от понеделник до петък от 10.00 до 15.00ч.

Посещение на лозарската хижа и беседа за лозовия масив – доплащане – 10лв. /към цената на пакет/.

За дегустация в почивни и празнични дни – доплащане 60лв./към цената на пакета/.

За да ви отделим нужното време и внимание по време на посещението ви, моля да направите предварителна резервация на телефон: 0885 338 034 или е-mail: winery@burgozone.bg